HİZMETLERİMİZ
DOĞALGAZ KOMBİ TESİSATI
Doğalgaz Kombi Tesisatı

Doğalgaz Kombi Tesisatı, Isınma ve sıcak su kullanım açısından size sağladı konforun yanında ekonomik yakıt olmasıda en çok tercih sebebidir. Kombi tesisatı yapılırken, kombinin konulacağı yer ve radyatörlere gidecek hatda çok önemlidir.

Yapılacak tesisatın radyatöre ulaşabilmesi için en az dirsek ve kısa mesafe amaçlanması önemli hususların başında gelir. Eğer dairenizdeki odalarınız peş peşe sıralı bir şekilde ise, tesisatı şap altı yapmak gerekebilir. Böylece şap üzerinde kullanılan dirseklerden kurtularak kombiden çıkan sıcak suyun radyatöre hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanarak mükemmel ısınma sağlanmış olur.

Eğer Daireniz tadilat halinde ise, Mobil sistem kalorifer tesisatı yaptırmanız dahada uygun olacaktır. Her Radyatöre ayrı ayrı giden sıcaklık fazla kayıp yaşamadan radyatörünüze maksimum seviyede ulaşacağından ısınmada problem çekmezsiniz.

İhtiyacınız olan tesisatları profosyonel ekibimizle sorunsuz ve bütçenize uygun fiyatlarla yaptırmak için bizi aramanız yeterli olacaktır.

Kazan Dairesi Gaz Besleme Hattı Montajında Dikkat Edilecek Hususlar

Kazan gaz besleme hattı borularının birleştirme işlemi en güvenilir bağlantıbiçimi olan kaynaklı birleştirmedir. Kaynak yöntemi seçilirken DN 65’e (dahil)kadar elektrik ark, argon veya oksi-asetilen kaynağı, DN 80 (dahil) üstü çaplar için sadece elektrik ark veya argon kaynağı uygulanmalıdır. Kaynak işlemi TS6868-1 EN 287-1’e göre sertifika almış kaynakçılar tarafından yapılmalıdır.

Besleme hattı gaz boruları, armatürleri, flanşları, sızdırmazlık malzemeleri vb TSE standartlarına uygun olmalıdır. Kaynak işleri belge almış kaynakçılar tarafından yapılmalı, mukavemet ve sızdırmazlık testi uygulanmalıdır. Kazan gaz besleme boru hattı çapı, brülörlerin yeterli çalışma basıncında normal çalışmasını temin edecek çapta seçilmelidir. Kazan ana gaz besleme boruları kelepçe ve konsollarla sabitlenmeli,sabitlenemiyorsa alttan desteklenmelidir.

Boru çapı ve güzergâhı seçilirken;
  • Gelecekte olabilecek kapasite artışları göz önüne alınmalıdır.
  • Kazan gaz besleme hattı, boru güzergâhı mümkün olduğu kadar kısa olmalıdır.
  • Dış darbelere karşı emniyetli yerlerden geçirilmelidir.
  • Korozyona maruz bırakılmamalıdır.
  • Gürültü olmaması için, ses giderici elemanlar ( kompansatör) kullanılmalıdır.
  • Gaz boru hattına mutlaka topraklama yapılmalıdır.
  • Kazan üzerindeki brülörler, kazan dairesi dışında yerleştirilmiş bir elektrik şalteri ile her zaman kapatılabilmelidir.
  • Boru hattında kazan dairesi dışından el ile kapatılabilen bir vana bulunmalıdır.
  • Doğal gazlı kazan dairelerinde en az bir adet doğal gaz alarm cihazı bulunmalıdır.

Kazan gaz besleme boru hattı, boru çapı kazan kapasitesine göre tespit edilir. Hattaverilecek gaz basınçları ise ısı merkezlerinin müstakil olması durumunda kullanım ünitelerine orta basınç hattından, direkt kazan besleme hattına gaz verilebilir. (1 bar’ın üzerinde basınçla kazan besleme hattına girilmemesi emniyet açısından tavsiye edilir.)

Ancak binaların altında bulunan ısı merkezlerine, brülör çalışma basıncına uygun bir basınçla girilmelidir. (Bu basınç 300 mbar’dan fazla olmamalıdır.) Kazan dairelerinde solenoid vana ile irtibatlandırılmış ve üst havalandırmadan daha yüksek bir seviyeye ex-proof gaz alarm cihazı tesis edilmelidir. Solenoid vana, oluşabilecek bir gaz kaçağı durumunda gaz alarm cihazından aldığı sinyal doğrultusunda kazan dairesine gaz girişini engelleyecek bir noktaya yerleştirilmelidir.